25.6.2018
1. Oppsøke medisinsk behandling
Hvis du er skadet i en trafikkulykke, er det viktig at du oppsøker kvalifisert medisinsk behandling så snart som mulig. Ved en trafikkulykke er det viktig å få avklart hvilke medisinske følger trafikkulykken har påført deg, og om du har behov for sykemelding. I tillegg er det viktig å få dokumentert hos behandler hvilke plager du opplever umiddelbart etter ulykken. Skjer det en utvikling i din helsetilstand etter trafikkulykken, til det bedre eller til det verre, er det like viktig å konsultere din lege eller behandler på nytt.
Det samme gjelder om du opplever psykiske påkjenninger som følge av trafikkulykken.
Konsultasjoner hos medisinske behandlere etter ulykken er viktige som bevisgrunnlag i en eventuell erstatningssak mot forsikringsselskapet.
2. Melde ulykken til forsikringsselskapet
Det er viktig å sørge for at skademeldingsskjema blir sendt inn til riktig forsikringsselskap. Enten ditt eget forsikringsselskap, eller forsikringsselskapet til den ansvarlige motorvognen som forårsaket trafikkulykken. Alle norske motorvogner plikter å tegne lovpålagt ansvarsforsikring. I noen tilfeller er ansvarlig kjøretøy ukjent, uten forsikring eller utenlandsk. I slike saker er det viktig å få meldt saken til Trafikkforsikringsforeningen (TFF).
- Les mer om erstatning etter trafikkskader.
3. Følge opp ovenfor Nav og arbeidsgiver
Har du behov for sykemelding etter trafikkulykken, vil du som hovedregel få bistand av din fastlege, som sørger for at Nav blir orientert om din situasjon. I alle tilfeller er det viktig å sjekke at sykemeldingsskjemaer er korrekt fylt ut, og sendt. Nav plikter kun å yte sykepenger for inntekt opp til seks ganger folketrygdens grunnbeløp (G). Det er viktig å få klarlagt om du kan ha krav på ytterligere sykepenger fra arbeidsgiver. Dette kan følge enten av arbeidskontrakten eller tariffavtale du kan være omfattet av.
4. Ta kontrollen over din situasjon
Etter en trafikkulykke står mange ovenfor en helt ny og uvant situasjon. Dette kan være vanskelig å akseptere, og kan fremstå som en utfordring. Mange som skader seg i trafikkulykke har behov for sykemelding og hyppig besøk hos lege og behandlere. I tillegg må man forholde seg til Nav i spørsmål om sykepenger eller andre stønader. Ofte kan det føles frustrerende å måtte forholde seg til en rekke instanser, samtidig som man er skadet og trenger tid og rom til å bli frisk. Les mer om gangen i en personskadesak.
Etter å ha bistått hundrevis av skadelidte gjennom mange år, opplever vi en forskjell på de som klarer å ha et aktivt forhold sin situasjon etter trafikkulykken, uansett hvor tungt dette kan være. Med aktiv situasjon sikter vi til å holde oversikt over legebehandlinger, ta vare på og arkivere all relevant informasjon, følge opp timer og trening/behandling og å holde en aktiv dialog med Nav og arbeidsgiver.
5. Kontakte advokat
Erstatningskrav etter trafikkulykker kan by på utfordrende og kompliserte vurderinger. Erfaringsmessig lønner det seg å ta kontakt med en profesjonell part, med lang erfaring i erstatningsoppgjør og bistand i trafikkskadesaker.
Ved krav om trafikkskadeerstatning skal forsikringsselskapet som hovedregel dekke rimelige og nødvendige utgifter til juridisk bistand direkte. Les mer om dekning av advokatutgifter ved yrkesskade.
Vi i Codex advokat er spesialister på erstatningskrav ved yrkesskader, og har lang erfaring på området.
Vi bistår klienter over hele landet.
Vi bistår deg etter personskade
Alle personskadesaker må håndteres individuelt og på riktig måte for at du skal få den erstatningen du har krav på. Vurderingen kan være til dels kompleks og det er en fordel om man lar seg bistå av en advokat med erfaring fra slike saker. I mange tilfeller kan det ta lang tid å behandle et krav om erstatning etter en personskade, noen ganger flere år. Det ansvarlige forsikringsselskapet plikter å dekke rimelige og nødvendige utgifter til advokatbistand.