• Hovedside>
  • Dyr kan gi ekstra skade ved trafikkulykker

Dyr kan gi ekstra skade ved trafikkulykker

Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende samtale!

Av Codex Advokat og Personskadeadvokater.no
03/07/2013

(Klikk.no:) Det er ikke påbudt å sikre hunden i bilen på bilferien, men ved en kraftig bremsing, kollisjon eller utforkjøring vil hunden med stor sannsynlighet bli slengt rundt i bilen med stor kraft. Ved en trafikkulykke vil en hund på 20 kilo ved en bråstopp i 50 km/t utgjøre en kraft tilsvarende 786 kilo, opplyser Trygg Trafikk.

Organisasjonen anbefaler derfor at hunden sikres med bur eller med sele som kan kombineres med bilens egne sikkerhetsseler.

Ifølge NAF er bur det sikreste:

* Dersom det er mulig skal dyr være plassert i et sikkert bur.

* Er det ikke mulig med bur, finnes det spesielle seler for hund som kan kombineres med bilens sikkerhetsseler. Slike seler får du kjøpt hos bilrekvisitabutikker, enkelte dyrebutikker, Felleskjøpet og hos NAF.

* Dyret bør plasseres på benplassen til passasjersetet dersom verken bur eller sele er en mulighet. Passasjeren får heller bytte plass med dyret og dermed sitte bak.

Les artikkelen om dyr og trafikkulykker her.

Våre advokater bistår deg med krav om erstatning etter trafikkulykke!

Blir du skadet ved en trafikkulykke, kan du ha krav på erstatning på lik linje med andre trafikkskadesaker. Alle trafikkskadesaker må håndteres individuelt og på riktig måte for at du skal få den erstatningen du har krav på. Vurderingen kan være til dels kompleks og det er en fordel om man lar seg bistå av en advokat med erfaring fra slike saker. I mange tilfeller kan det ta lang tid å behandle et krav om erstatning etter en trafikkulykke med personskade, noen ganger flere år. Trafikkforsikringsselskapet plikter å dekke rimelige og nødvendige utgifter til advokatbistand under hele behandlingstiden, jfr i vår artikkel om dekning av advokatutgifter ved trafikkskade.

Les også våre andre artikler:

Vi bistår klienter over hele landet.

Finn L Eriksen front

Vi bistår deg etter personskade

Alle personskadesaker må håndteres individuelt og på riktig måte for at du skal få den erstatningen du har krav på. Vurderingen kan være til dels kompleks og det er en fordel om man lar seg bistå av en advokat med erfaring fra slike saker. I mange tilfeller kan det ta lang tid å behandle et krav om erstatning etter en personskade, noen ganger flere år. Det ansvarlige forsikringsselskapet plikter å dekke rimelige og nødvendige utgifter til advokatbistand.
Våre advokater